Apr 23, 2012

Give me 6 S! "Super-Simple-Sweet-Sour-Salty-Snack!"

Referring to THIS entry , I've mention about new snacking style or something gitulah kan before. So here the recipes!

What you need first for this easy pissy recipes is  potato crisps and chocolate bar  untuk dijadikan chocolate dips . Then , celupkan sour onion cream potato crisps ke dalam chocolate dips tersebut. Biarkan sejuk sebelum dimakan! Easy huhh? ;]




Actually kalau kita beli potato chips yang biasa - biasa tu ofcoz benda tu akan 89% pecah-pecah and not in solid shape nak dip-half pun macam tak cantik sebab pecah-pecah . So selain daripada kaedah "celup separuh" , you can also "dip-me-all" :] 





Teringat dulu pernah makan potato crisps Lays big bag twice. Argh nikmat gila. Dahlah potato chips dia tebal lepastu banyak pula tu. Puas makan! Cukup makan 2 bag terus capai tahap kepuasan untuk 10 tahun mendatang. Tapi Lays sekarang dah kecik dan sangat sedikit isi nya..sedih.




Owh anyway cuba bayangkan rasa kerepek kentang yang masam masin ni dimakan dengan chocolate yang manis. Can you imagine the taste like? Ahhhhhhhhhhhhhh *meleleh air liur!*





{AINNZ ABIGGAILL}

1 comment:

Ieda Iar said...

wah terliur babe~ nyumminye!! but i'm on diet kehkeh..