Apr 18, 2012

Selamat Ulang Tahun Permaisuri Hati!

  1. Ibu saya seorang guru tadika dan tukang jahit. She's very hardworking. Never doubt that.

  2. My mum signature dish is Kari and Kuew Tiaw Kerang! Ahh sedap sangat.

  3. Ibu suka baca novel. 

  4. Kalau ibu membebel dalam kereta , kitorang adik - beradik akan cepat tertidur. Magical Sleep Potion. 

  5. Dari kecik sampai besar , dari ayah sampai anak , baju kurung or baju melayu ibu yang jahitkan.

  6. My mum love color cream.

  7. Dalam family , so far ibu dalam range yang ke-4 untuk ketinggian ;]

  8. Me and ibu di pagi raya


  9. I can share everything anything with my mum. Tapi kalau mood dia tak baik , abislahhhhhhhhhh...

  10. Ibu selalu lupa dia letak cermin mata kat mana. Then satu rumah kena bergotong royong cari semula cermin mata tu.

  11. And ibu ada lebih dari 3 pasang cermin mata rabun 

  12. I only eat my mum Mee Soup. ONLY. Mee or Bihun soup kat kedai tak boleh telan.

  13. I have 2 or 3 or 4 baju kurung yang sama dengan ibu. 

  14. I hate this baju kurung. Make me look extraaaaaaaa big!


  15. Ibu suka bergambar!

  16. Some of ibu favorite food is Mee Hailam and Nasi Goreng Udang

  17. Ibu selalu ingatkan kami adik beradik "Biar orang buat kita , jangan kita buat orang"

  18. Kalau tengah bercerita pasal someone and orang tu ada kat kawasan berdekatan , jangan tunjuk or mention siapa orang tu or kat mana dia tengah duduk . Lagi kau cakap "Jangan pandanggg!" , lagi tu lah ibu akan "Mana? mana? mana orang tu?" -.-'

  19. My first time dating , ibu yang temankan jumpa Yus. Then sepanjang minggu kena ejek dengan Yus "Asal tak bawak ayah sekali?" . Hahaha!

  20. Ibu suka jalan-jalan . Ahh siapa tak suka berjalankan?

  21. Ibu macam mak-mak orang lain juga , bila kita lambat bangun pagi mulalah dia punya "dondang-sayang" berkumandang. Tak kira dimana - mana. Even sekarang kat Muadzam ni pun ibu akan call pagi-pagi sabtu ahad... arghhhhhhh.

  22. Kasut ibu size 4 or 5. So small! Kaki Intan pun dah ngam-ngam kasut ibu.

  23. Kat Taman Pasir Putih , ibu quite famous. Pergi mana-mana mesti ada budak panggil "Cikgu Imah! Cikgu Imah!". 

  24. Handphone pertama ibu is Nokia Butterfly. Ringtone dia lagu Spin - Janji Kita ! ;]

  25. Ibu punya favorite perfume is Far Away by Avon . I can't stand with that perfume smell. Terlampau "keras". Tapi bila lama tak bau , jadi rindu pulak. Siap ada simpan Far Away roll-on punya perfume kat make up bag , kalau rindu - rindu ibu bolehlah cium perfume tu.

  26. My mum love cactus.

  27. Ibu follow sinetron Puteri Yang Ditukar...euwwww~

  28. Before i register as blood donor dulu ,  ibu pernah janji nak register dan derma darah sama-sama masa my first time. But till now ibu tak register-register ponggggggggggggggg.

  29. Ibu sangat pandai tawar menawar. Sangat. 

  30. Ibu suka sangat minum air Nescafe. Patutnya orang yang ada migraine tak boleh minum Nescafe sangatkan , tapi ibu lain. Hebat gila-

  31. Suka sebut word Macho as Man-cho. LOL-

  32. Ibu semacam tak kisah kalau kitorang bercerita pasal novel baru atau baju atau apa pun , tapi bila cerita pasal handphone baru atau nak tukar handphone , mesti dia cakap macam ni "Takpayahhhhhhhhhhhhhhhh. jangan nak membazir. Ibu ni kalau angah tak masukkan ibu punya handphone dalam mesin basuh dulu , mesti ibu tak tukar-tukar handphone"

  33. Kalau minum air kat rumah , mesti nak guna cawan yang paling kecik. Pelik.

  34. Lauk pertama yang ibu ajar masak is Sayur Goreng , masa tu Si anak sulung baru darjah 4 atau 5.

  35. Setiap kali makan kat McD , ibu mesti suruh refill air. Mesti!

  36. Me and ibu at McD


  37. Ariff Azizi lebih "sayang" ibu dari ibu kandung dia sendiri . Hahahahaha anak kesayangan ibu tuewww.

  38. Gila durian!

  39. Walaupun my parents tak galakkan sambung belajar dalam bidang catering and hotel management , mereka tak pernah halang minat si anak. Ayah ada belikan mixer for baking . Ibu selalu belanja bahan-bahan bila si anak gelatat nak cuba resepi baru.

  40. She's our family account department manager $$$

  41. Dulu masa ibu baru-baru pandai bawa kereta , nak focus punya pasal radio tak boleh buka , semua orang tak boleh memekak. Sekarang dah relax steady je. Nak buat konsert dalam kereta pun mungkin boleh kut ;p

  42. Walaupun memasing dah belajar sampai U , kekadang "kerja sekolah" kitorang ibu still tolong. 

  43. Me and ibu masa kat Hutan Bandar. Teman Angah ambik gambar


  44. Bila ibu share cerita yang "serious" , i means something that only me and her yang tau (akhirnya semua orang pun tau juga) , suddenly i realize how old i am , how important that conversation mean to me. 

  45. Angah dan Intan tak suka pakai barang kemas ibu.

  46. Kuih raya favorite ibu is Kuih Makmur and Kuih Tart.

      Me and ibu masa raya kat rumah Mak Lang Pontian


  47. Ibu kalau dia nak sesuatu , dia akan cuba seboleh-bolehnya untuk dapatkan benda tu. But opposite with me , am the person who will let go je benda tu kalau dah susah-susah sangat. 

  48. Kat tadika , kalau ibu suruh budak diam , budak akan diam. Kalau aku yang suruh budak diam , diorang buat tak tau je. Sabo jelah. Bias ey bebudak ni.

  49. Ibu sangat disenangi oleh sesiapa pun i guess. Terutamanya dengan Cik Peah , Cik Siti and Cik Hawa . Jiran kesayangan.

  50. I named my tortoise as Joyah and Joned and the small one as Semek. So plan nak namakan kekura ibu dengan nama cenggitu-cenggitu jugalah. Tapi ibu tak bagi seyhh.. Ibu kata nama yang aku bagi tak best. At last ibu letak nama kekura dia A-bun and W-bun .Tak comersial langsung!

  51. Ibu with her Bunn-Bunn Jr.

  52. Ramai yang kata muka ibu macam muka Mak Long tapi anak-anak ibu dan anak-anak Mak Long tak dapat nak spot kat part mana yang sama. Sama ke?

  53. Favorite lagu ibu "Ice-ice-baby" .LOL

  54. Selamat hari lahir yang ke 49!!



HAPPY BIRTHDAY IBU!
Ainn doakan semoga ibu panjang umur , murah rezeki , sihat walafiat sentiasa , jauh dari penyakit, senyum selalu , maintain ayu sentiasa,  semoga dekat dengan orang - orang yang disayangi dan menyayangi ibu dan semoga terus kekal awesome! 

I love you soooooooooooooooooooooooooooooo much!

Thanks for everything you have done for me. Thanks for the doa , advice , understanding , caring and thanks for many more thing. I promise you i will take good care of you. You and Ayah will always be my priority. I promise. Love you.


“A mother is the truest friend we have, when trials heavy and sudden, fall upon us; when adversity takes the place of prosperity; when friends who rejoice with us in our sunshine desert us; when trouble thickens around us, still will she cling to us, and endeavor by her kind precepts and counsels to dissipate the clouds of darkness, and cause peace to return to our hearts.” -Washington Irving





love,
Along







PSS!!! : Fakta yang baru  tahu since last year, birthday ibu sama hari dengan birthday Farid, so Happy Birthday Farid! Semoga happy selalu :)


3 comments:

ayubunn said...

Happy birthday ibuuuuuu tayang ibu cangat cangat awwww - angah

cik ungu said...

happy birthday aunty!~


sure you are proud having this girl as your daughter. ;)


kind regards ;)

Ainnz Abiggaill said...

Hey Cik Ungu!

Thank you behalf of my mum :]