Oct 5, 2011

DRIVE 2011 REVIEW


Have you been watching this movie? Not yet? 
Orite , jom nak share pasal Drive.

Drive ni bukanlah cerita pasal lumba - lumba kereta yang sehebat  Fast Furious or seromantik sedu sedan macam Koizora atau pun cerita kelakar macam Pisau Cukur. Drive ni lebih kepada action , fighting , tembak - tembak, kira ganas-ganas punya line-lah .


Memula aku memang expect ni mind-boggling punya cerita sebab dari trailer , poster ,  review and comment - comment orang menunjukkan macam "Weyh-kau-rugi-gila-lah-tak-tengok-movie-nieee!". Then aku memang mengharapkan ade banyak scene lumba kereta , drift or something lah kan tapi nonnnadooo -..-' Kira macam expect lain , dapat lain , expect drift dapat fighting . Yelah , cuba kau tengok tajuk dia , DRIVE. Then whats on ur mind? Car , race , drifter and so on kan? 



But overall oklah , jalan cerita dia tak serabut , action dia pun menarik ,  effect sound ape semua nice lah. Cuma dalam cerita ni yang tak berapa nak cool is banyak scene yg boleh buat kau pelik sebab dia banyak diam. Kira macam kalau kau tengok movie ( download ) , kau boleh konfius like "Eyh-download-tak-abis-ke-ni??Apasal-terputus-putus??".Padahal memang dalam movie tu pelakon dia banyak ter-diam. Pendiammlah katakan -..-'



Hye Ryan Gosling! *waving hands*




Ryan Gosling dalam cerita ni memegang watak Driver. Dia ni part timer stuntman , terlibat dengan geng rompakan secara tak langsung lepas buat contract dengan sape ntah nama orang tu *haih!* then disebabkan oleh rompakan tu lah something happens. Nak tau apa yang terjadi ? Haruslah tengok sendiri ~.~ Bagi peminat Ryan Gosling , Drive memang cool sebab setiap scene memang ada muka dia. Kira macam 97.99% muka Gosling akan appear. Sila ternganga mulut sambil bersorak "Fuyohh , fuyohh!" v('0')v

Bebudak tak sesuai tengok movie ni sebab movie ni diklasifikasikan sebagai strong-brutal-bloody-violence movie. Lagi pun dia punya bahasa..... pieww~ 

 How about this - shut your mouth or I'll kick your teeth down your throat and I'll shut it for you. - Driver







Owh OST filem ni banyak yang best. Must find out the tittle soon , so bolehlah download dengan lajunya :)


Till then. bye!


{AINNZ ABIGGAILL}

2 comments:

Mya said...

wowwww!!!!!! sebab:

1. suka cite action!
2. suka ryan gosling sejak dia berlakon young hercules dulu.

oke nak cari cite ni nanti! hihi

AINNZ ABIGGAILL said...

Ahh kita suka dia since tengok The Notebook.. Cam hot je kan..suka bila dia senyum :)