May 14, 2011

FAST FIVE OR FAST AND FURIOUS 5?

Have u been watching Fast Five or Fast Furious 5 ??
So how? Good? Not so? Hahaha..

Untuk orang yang tak follow Fast and Furious dari yang awal , mungkin diorang akan cakap "Wahhh awesome gila gila gila gilaaaaaa!!". But for me , hurmm movie awesome gila tu macam kurengg sikit kot. Aksi berkereta sangatlah kurang compare dengan 4 movie before. Macam tak puas kau tahu tengok orang kacak gagah perkasa berlumba - lumba di jalan raya dengan kereta se-mart.Tapi walau apa pun , still THUMBS UP! ah :]

Fast Five ni macam kompilasi , gabungan semua hero - hero Fast and Furious. Tapi ada jugak yang takde macam Letti dengan Sean Boswell (Tokyo Drift) . Nasib Sean Boswell tu sememeh , takde pun takpe kot aku rasa ;]

Tapi yang menjadi sedikit pelik is Han hidup padahal diawal cerita dia bersambung dengan Fast and Furious yang lepas. So kat situ macam agak spoil sikitlah aku rasa. Namun walau apa pun yang spoil ke tak spoil ke kan , still cool , Han ada! Hot tuhhhhh.


Antara part yang best dalam Fast Five is masa Dom dengan Luke Hobbs berlawan , masa kereta polis kena ambush and ofkos part masa diorang larikan peti besi sebab masa tu jelah beria dapat tengok action - action bagai.Then masa ending part semua happy dengan duit masing - masing . Owh scene Han dengan Gisele dalam kereta tu comel ok!


Memang patut ditonton!!







Area lagi 2-3 minit nak habis movie , masa The Rock "bye-bye" kat Brian dengan Dom , aku macam terpaku tengok ke-tegap-an badan The Rock dari belakang. Macam patung Toy Story pun ada jugak. Tak caya? Tengok gambar bawah ni :

:]



Bercakap pasal Fast and Furious , kereta polis diorang memang meng-kagumkan aku betollah. Terutama kereta Gurkha LAPV. Omaigoshh seronok betul kalau ada sebijik. Sesiapa yang menghalang perjalanan , kita kasi langgar sahaja. Seronok , seronok , seronok! Kalau nak buat rumah , tak payah susah - susah nak pecahkan batu guna tukul , bak datang biar Abang Gurkha LAPV boleh settle kan. AWESOME!!

Selain kereta kebal mini kat atas ni , kereta yang WOW! dalam movie ni is :


1970 Dodge Charger

Kereta Dominic yang katanya dia dengan ayah dia modified gitulah , hahahha dalam Fast Five kereta ni kena hentak Abang Gurkha LAPV!




Dodge Charger SRT

Kereta yang Dominic dengan Brian guna untuk tarik peti besi. Mati - mati ingat tu Subaru , rupanya bukan T____T



Untuk list jenis - jenis kereta yang lain , sila ke SINI.
So , jangan lupa menonton!! :]








PSS!!! : The awkward moment when i talk about car , drift , racing and so on , padahal aku sebenarnya takde lesen pun. Bahahaha!



{AINNZ ABIGGAILL}

2 comments:

Che Sakinah said...

waa.. best eh? ko bagi rate berapa? tak tengok lagi ni .. huhuhu.. ;)

AINNZ ABIGGAILL said...

4.5/5!! Tengok2!!! Harus!