Aug 13, 2011

LOGHAT KELANTAN MEMBUNUH AKU!!

Semuanya bermula dengan ini :



di Hospital Kota Bharu,Kelantan,seorang lelaki berusia 70-an sedang menunggu untuk mendapatkan rawatan.Di sebelahnya duduk seorang lelaki muda juga dengan tujuan yang sama.
Lelaki muda menyapa,"Pok cik ni sakit gapo?"
"Kecing manih.Lamo doh."

Tiba-tiba kakitangan hospital kelihatan cemas dan mengusung masuk seorang pesakit yang tidak sedarkan diri.Pak cik tua tersebut bertanya orang muda di sebelahnya,
"Tu bakpo pulok?"
"Kecemase"
"Oohh rupanya kecing mase lebih teruk dari kecing manih."





Dah baca?

Dan aku yang tengah meroyan ketawa terus drop komen ni :



Dengan yakin dan belagaknya drop HAHA pepanjang. Bajet konon aku pahamlah loghat tu. Paham sangatlah dengan sentence tu. Yes Ainn , yakin!


Pastu , selang 2-3 minit , dapat notification yang owner page tu LIKE ape yang aku komen. KEMBANG :)









Then bila scroll bebawah.....









Ok cool! Gua dah start BENGANG T________T

Scroll lagi....











Now , tutup muka separuh dengan notes MS. Tengok screen separuh mata je ~.~'

Scroll lagi...













Aku dilema @_____________@















Ok fine. aku tak nak scroll bawah dah.....
Moral down. Hahahahaha!







Kesimpulan , belajarlah loghat orang lain bebetul supaya tak drop water face sendiri kelak ~.~'
And terima kasihlah awak - awak yang add kita sebab MASE-MASE ni.





Lawak terok! Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!



{AINNZ ABIGGAILL}

4 comments:

Mya said...

hahaha funniest ever =D

AINNZ ABIGGAILL said...

Hahaha. sangat memalukan

che sakinah said...

hahaha.. nak gelak besar r nih. lawok r ain.

sep. sep.. same r .. kite fail gak bahasa kelantan ni. x paham.. hi hi hi xD

AINNZ ABIGGAILL said...

ni bukan lawokk , nie dfasfascfsa T______T hahaha!