Nov 9, 2010

TAK LARI GUNUNG DIKEJAR..




Baru lepas punggah barang - barang lama. Sambil dengar lagu kegemaran. Berpeluh - peluh kepanasan nie. Tergelak tengok gambar dedulu. Sangat naif dan comot. Hahahaha.. Tetiba terasa banyak yang saya dah berubah walaupun ada certain part yang masih sama. Saya masih lagi seorang yang gelojoh dan mudah berubah hati , cepat bosan , rendah diri. Tapi dalam pada umur 22 tahun nie, saya rasa ada beberapa perkara yang tak boleh bla telah saya buat. Hohohohoho. Cross finger , keep as secret. Only me and Dia yang tahu. And saya juga telah mem-pecah-kan rekod diri sendiri dengan menjadi seorang yang sangat se-te-ret. Beberapa orang , mungkin terkena panahan kejujuran saya. Tak kira panahan marah atau panahan lain. Hahaha. LOL.


Owh bulan 11 , ramai kawan yang akan bertunang dan berkawen :] Happy for them. Diorang yang nak bertunang , nak kawen , ya seperti dulu , saya yang nervous. Wahhhh.. Mereka nampak macam dah matang sangat. Kalau dah nak kawen tapi tak matang - matang lagi ape kes kan. Haritue ada borak dengan Hanaffi. Tehehehe dulu masa kat sekolah kitorang memang tak ngam , lawak gila , pasal gaduh dengan dia , me , Anis dengan Ina kena jalan itik. Bangang. Dia dulu memang cam haremmm tapi sekarang dia so WOWW!!. Tahu tak yang dia dah beli rumah kat Pahang dan rumah tue dah siap renovate , persediaan untuk dia bila berkawen nanti. Katenya senang nak jenguk isteri sebab dia kan askar. Omaigoshhh bangge gila dapat kawan macam nie , terasa Alamak-otai-lu-caring-daring-gila-seyh-bila-dah-besar-besar-nie. Kawan baik dari kecik juga dah menunjukkan tanda - tanda mahu bertunang. Sekarang kalau duduk lepak reramai , antara topic yang mesti keluar is pasal kawen. Takde topic lain. Kadang - kadang bila bercakap bab kawen rasa macam geli , hahaha kekadang jadi risau plak. Omaigoshhh , hold dulu Ainn . Relax - relax sudaaaaa~ Selagi umur belum cecah angka 25, hey masih muda belia lagi tue. Lagipun menda - menda bab kawen nie , alahai saya belum MAMPU untuk fikirkannya. Tengok kawan - kawan "gerak" dulu. Nanti sampai seru me-nyusul-lah tue :]


Sekarang masa untuk menikmati apa yang boleh dinikmati. Masa untuk menulis mengikut kehendak hati kat blog. Nanti kalau dah kawen , ingat boleh ke nak caras - caras orang macam sekarang. Entah - entah password blog otometik terus tak ingat ;] Sekarang masa untuk rasa semua perasaan , masa untuk berangan , masa untuk menyetan , semua sekarang. Dah kawen nanti kena jadi baik , tak boleh jejahat. Kena jadi contoh kat anak - anak. Kalau kau jahat , nanti mak mertua tak suka. Nanti kena dera. Omaigoshhh negative thinking betol! Pasal mak mertua garang nie memang ketakutan saya ;[




Yang dahulu di dahulukan. Tak lari gunung dikejar. Jodoh Tuhan dah tentukan. Ada rezeki cepat bertemu , kalau lambat maksudnya kerja kuat - kuat senangkan hati sendiri dulu , senangkan family , baru boleh bahagiakan pihak lain.










6 comments:

Budak Comel Suka Senyum said...

hahaha. bru kali ni aku nk komen entry nie.
mse kte skola org slalu tnye mse dpn kte.
tp ble dh 22, org akn tnye ble nk kawin. hahahaha
aku dh pnt nk jwb ngn sume org. hahaha

AINNZ ABIGGAILL said...

yeayyyy ika datang!!! :]

betol2..dah besar nie org asyik tny bila nk kawen je ;[

Budak Comel Suka Senyum said...

untuk jd lebih adil, aku tggu korg kawin dlu la kn. hahaha
bru aku pk kawin.
adil kan? hahaha

AINNZ ABIGGAILL said...

ok cunN!! ko tunggu "korang2" , aq plak tunggu ko ;]

Budak Comel Suka Senyum said...

hahaha. korg yg aku listed tu adalah cik zima, cik anis, ko, n yg swaktu dgnnye. hahaha

AINNZ ABIGGAILL said...

lol aq bf pun takde seyhhh..lambatlah ko cmtue ;p