Oct 10, 2010

LELAKI BERMUKA DUA , DEVIL FACE!


  • Tahniah kepada angkasawan negara. Selamat pengantin baru! I'm happy for you. Ewahhh nanti i follow you ok ;]
    Ibuuuuuuuuuuuuuuuuuu , ainn nak kawen! Hohohoho-


  • Seronok bila kita dapat gembirakan / senangkan hati orang lain even hanya untuk perkara remeh. Ok contohnya macam... you inspire he/she to do something and walaaaaa mereka lakukan dengan bersungguh - sungguh! Tapi yang kurang seronoknya kalau kerja kamu / cara kamu dicuri / di-copy-paste oleh mereka. Gembira boleh jadi sebal dan bengang. Noktah.


  • Saya semakin gila dan desperate nak kan lomo camera. Sangat-sangat-sangat desperate! Kalau ada balance duit nie , nak beli 1. Harus - harus- harus!!! Sangat-sangat-sangat mahu. Nak yang murah - murah and basic one je dulu. Haaaaaaaaaaaa nakkkkk!!!
    Ya Allah , ya Tuhanku , Kau bukakanlah pintu rezekiku seluas - luasnya agar aku , hamba Mu ini dapat membeli lomo camera tanpa sebarang masalah. Amin yarabbal alamin..






  • Saya suka tengok perempuan cantik. Saya cemburu dengan perempuan cantik. Normal-lah-kan bila perempuan cemburu tengok someone lebih dari dia. Maaf kalau kamu tidak , tapi saya ya! Saya cemburu tengok si cantik diluar sana. Bila mereka cantik , mereka kelihatan sangat yakin. Walaupun mereka berkata salah tapi sebab mereka yakin , nampak macam woooowww-cool-lah-kau-nie!. Tak kira kamu siapa. Agama apa , anak siapa , warganegara apa. Kalau kamu cantik , saya cemburu! ;] Hoyeah!

Tengok budak nie comel kan? Anak Edward Cullen dengan Bella dalam Twilight. Mata dia sumpah cantik! Dah besar budak nie memang famous amosssslah.



  • Saya ada satu cerita tapi terkandung 2bab nak kongsi dengan kalian. I'm so excited sangat nak kongsi sampai tolak buku ketepi kejap , semangat betul nak menaip ni. Penah dengar lagu Tom Waits , "Poor Edward"? Ok, saya pun tak penah =.=' Actually lagu tue meng-kisahkan tentang Edward Mordrake , seorang lelaki bermuka 2. Dia bukan Talam Dua Muka ye kawan - kawan , tapi dia memang ada dua muka.

    Edward Mordrake was a 19th century English nobleman who had an extra face on the back of his head. Berdasarkan cerita , muka extra Edward tue tak boleh bercakap atau makan tapi hanya boleh berfungsi untuk ketwa dan menangis. Edward begged doctors to have his ‘devil twin’ removed, sebab dia ade dengar suara bisik - bisik yang pelik dan menakutkan bila waktu malam , tapi doktor tak boleh nak buang muka belakang dia tu. He committed suicide at the age of 23 by poisoning himself because he could no longer stand having to live with the face on the back of his head. Kesian kan ?





  • Bukan Edward je bermuka 2 tapi seorang lelaki dari China , Chang Tzu Ping in the late 70’s or early 80’s pun ada juga ya . In his 40’s, Chang had been born with a second face consisting of a mouth, a malformed tongue, several teeth, a patch of scalp, and the vestige of other facial constructs. The throat and the lips of the second face could not move independently, but the mouth did reacted in tandem to Chang opening his.

    Selepas cerita dia tersebar , Chang dibawa ke United Stated untuk dioperation, dan muka kedua dia berjaya dibuang. The entire case was documented – including the surgery – on the 80’s televison program ‘That’s Incredible’ and yet there exists almost no secondary evidence of his existence.






2 comments:

nizamsani said...

teringin nak lomo juga.

AINNZ ABIGGAILL said...

Ayoh bersama-sama mendapatkannya.hoyeah! ;)