Aug 11, 2010

KUIH TALAM BAZAR RASA KUCINGLAH

Hello peeps! =]

So how ur first day puasa ? Ada baikkah ?
Haaa hope semua orang OK-OK saja ya.

Saya? Owhh teruk.
Migraine muncul ditengah hari yang sangat panas terik dan dia telah memakan kepala sebelah kiri saya dengan lahapnya. Sakit gila. Lepas tue ada quiz Macroeconomics pukul 2 nya pula , hurmm lagi huru hara.

Dalam dewan tekak dah rasa nak muntah . Hey kamu perasan tak , bila kita nak muntah , our air liur akan berasa masin? Betulkan? Terasa macam mulut kamu masin dan kalau sesapa ada wish , suruh kamu SERU then will become a reality. Yelah mulut masin! Mulut masin akan menjadikan air liur masin kan?? =.=' Rasa nak pitam , nak pengsan , nak tidow , rasa kepala nak tercabut , muka dah sememeh , muka mencuka , senyum langsung tak ada , rasa nak cari dinding nak hentak kepala , rasa DAH-OK-CUKUP-BANYAK-SANGAT- KAU-NAK RASA!.




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Petang tadi pergi bazar. Fuyohh ramai gila orang.
Macam - macam makanan ada. Air bewarna - warni , makanan ada yang tak penah jumpa pun ada terjual. Rambang mata? Memang!
Harga agak mahal. Rasa ?Boleh tahan sedap dan ada yang LANGSUNG TAK SEDAP WEYH!!

Tadi singgah kedai "Talam". Kedai tue ada jual bermacam - macam jenis talam kecuali TALAM DUA MUKA =]
So kitorang macam tertarik nak cuba 1 jenis kuih talam nie. Saya tak tahu imaginasi kawan - kawan lain macam mana diorang gambarkan rasa kuih talam yang kitorang nak beli ni , but for me , i imagine that yang kuih tue akan rasa sedikit milky , manis gila , lembut dan sangat sedap.
Tapi "jangan menilai kuih dari rupa parasnya". Sumpah tak sedap!
Pffttttttttttttttttt!!
Baru terfikir "Ape jadah kuih talam ade daging, lobak, kentang pe semua??"

Adekah die sebenarnya nak buat pie?
Pie daging mungkin?

Muadzam ade jual pie daging?
Hurmmm...


Kuih tue rasa kucing siot.
Meowww meowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww! Eyeekkksss! Bluwek!
Last -last buang...

Jangan tanya saya penah makan kucing ke tak sampai tahu rasa kucing macam mana ey..Hahaha!


Ok bye ,
nak buat assignment yang SIKIT GILA nie =]



4 comments:

Anonymous said...

Good dispatch and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

AINNZ ABIGGAILL said...

Huhh?? which part that i help u in this entry?
Hahahaha jangan cakap part yang AIR LIUR tue ey.Itu nonsense gila =]

Anyway thankz for ur drop by!

Anonymous said...

Aw, this was a really quality post. In theory I' d like to write like this too - taking time and real effort to make a good article... but what can I say... I procrastinate alot and never seem to get something done.

AINNZ ABIGGAILL said...

first ,thankz :)

second , u will find a suitable time or suitable format to write something that u like.. take ur time huh! good luck