Nov 4, 2009

SPEGETIZ :)

1 Mangkuk daging cincang segar ( yang dah dalam peket xbest sebab bau lembu kuat )
2 Tomato
2 Lada bangala ( lebih cantik kalau 1 merah & 1 hijau )
1 Prego original / pape flavor yang korunk suke :)
1 paket SAN REMO
1 keping CHEESEDALE
Sedikit butter , garam , lada hitam

And boleh jugak letak cincangan ayam , udang atau sotong ( letak sume lagi best!! )


  1. Goreng daging dengan butter
  2. Goreng ayam / udang / sotong
  3. Potong dadu tomato dan lada
  4. Masukkan PREGO dalam lebihan sisa butter yang buat goreng daging tue
  5. Masukkan lada hitam , garam dan hirisan CHEESEDALE
  6. Bile agak2 mendidih , masukkan daging , ayam / seafood
  7. Then bile dah nak angkat , masukkan lada dan tomato
  8. Balik2kan sedikit dan angkat!
  9. SAN REMO kasi rebus huh :)



No comments: