May 2, 2012

What is your favorite names?

Suddenly teringat Adam..


Let me tell you how crazy i am into guy name: Adam ;]

I have 1 good looking , macho , romantic, crazy, adorable friend. 
His name is Adam.
Tapi terlupa pula nama penuh dia siapa sebab terlalu focus pada Adam dia je. Hurmm, ok, anggap jelah nama penuh dia Adam Kedodo *sorry Adam ! Kedodo? Whatttttttt??*

Kawan-kawan semua panggil dia Kedodo , lecturer dia , semua orang yang dia kenal , jiran tetangga , sanak saudara , boss , driver bus , driver lorry, semuaa... Ada satu hari tu mungkin sebab kitorang ketandusan topic nak bercerita then we talk about something personal like , place of birth , family , shoes size *whatttt?* , bla bla bla and our full name. 
Masa dia bagitau fullname dia is Adam Kedodo , aku terus "What??Nama kau Adam?Major-Turn-On! Major-Turn-On! Major-Turn-On!" *dalam hati*.  Then dengan selambanya aku start panggil dia Adam on the spot, padahal dari awal kenal aku panggil dia Kedodo. 

Dia memula tercenggang. Dia cakap dalam dunia ni , ibu dia sorang je yang panggil dia Adam instead of Kedodo dan dia rasa macam itu adalah panggilan istimewa untuk seorang mak kepada anaknya. 
Ok , and i was like "Oooooo man! but i love your name..." *dalam hati*. Orite , orite , respect his mother , tak panggil Adam dah. Sedih. 

Tetiba dia cakap "Ey takpelah. You tak payahlah panggil i Kedodo. Call me Adam. Let it be a special calling name between us".  Wah! Hati berbunga. Berbunga sebab dapat panggil "Adam" bukan sebab ayat manis dia :] 


Since that day , i never use YOU words. Contoh :


Sebelum : Kedodo , you dah dengar lagu ni tak? you rasa best ke tak?
Selepas : Adam , adam dah dengar lagu ni tak? Adam rasa best ke tak?



Selagi boleh , aku akan maximize-kan penggunaan nama Adam bila kitorang berbual. Call me annoying bitch , i don't care. My obsession to Adam name's is too chronic. 


Bagi aku , lelaki nama Adam ni seorang yang sangat gentleman walaupun aku tau tak semua cenggini .  
Ok macam Adam Kedodo , masa dia mintak my phone number , memang takkk lah aku nak bagi terus. Aku suruh dia list kan 14 sebab berbeza (tak boleh guna / ada alasan yang sama maksud) kenapa aku kena bagi dia nombor HP. And he did it! Pastu aku bagi dia incomplete number and suruh dia find out sendiri what's my number *wadupppp!*


5 hour later...

Me : "Hello.."
Him: "Ainn?"
Me : "Sorry wrong number"
Him: "Tipulah"
Me : "Ni balai polis. hahaha!"
Him: "Yes!!"





***END***




Ok , i know , i know , i sound so lame and cheesy in this entry. Tetiba terasa macam "Alamak Ainn , motif entry kau ni apa sebenarnya??". But i tell you what , this guy make my imagination bout people who named Adam become real ;]

Adam is so legen...............wait for it.....dary!



So what is your favorite names and what story behind it?






{AINNZ ABIGGAILL}

10 comments:

addin dyna said...

cerita di sebalik nama. comel je. =D

nuyuEna said...

ehhhhhhhhh..sama la..suka jugak nama ADAM ni..

Ainnz Abiggaill said...

Addin : Kenapa private blogg..

Ainnz Abiggaill said...

Nuyuena : Yeay! Geng! :]

addin dyna said...

oh maaf blog private. lupa. haha. oh btw, nama 'efftizal' pun sedap. "Adam efftizal" uih, best juga buat nama anak. ;p

Ainnz Abiggaill said...

cutenya nama Efftizal! hahaha tak pernah dgr lagi ade org nama camtu ;]

addin dyna said...

cute kan kan? haha. jumpa nama ni pun dalam surat khabar sebenarnya. hee

Ainnz Abiggaill said...

Heeee tapi nama Adam Efftizal tu memang best lah. Me loikee!

Black Jeepsu said...

alaaa... kenapa mesti adam? tak da nama laen ka ?? ummm!!! :'(

Ainnz Abiggaill said...

nama Adam lah bestttttttttttttt