Dec 10, 2011

Does anyone of you have heard or know anything bout "Penjara Langit"?

Since dah lama tak menulis pasal cerita "hantu" , "misteri" dan seangkatan dengannya , entry Ukuran Sebenar Gambar Resume selalu dapat first rating dalam popular post untuk blog ni. Pagi tadi aku trylah bukak entry tu , baca baliklah apa yang aku tulis  then  menyinggah ke blog Azahar yang aku ada linkkan dalam entry tu. Terbaca post dia pasal Penjara Langit. What penjara langit is all about???


Based on ape yang aku baca dari entry mamat tu , dia tulis macam ni :

Yup, sebagaimana yang kita tahu pada bulan ramadhan semua jin dan syaitan akan di penjarakan. Dalam kitab Tasawwuf ada 3 penjara di mana semua jin/syaitan yang dihalau/exorcise akan dimasukkan (mengikut pilihan makhluk tu sendiri) dan ia dijaga oleh seorang Nabi; iaitu Penjara Nabi Tap (tanah) Penjara Nabi Khidir (laut) dan Penjara Nabi Ilyasa' (langit).


Aku tak sure betul ke tak. Serious , aku tak tau. Kena belajar lebih lagi ni...... But apa yang aku rasa sangat WOW! dalam entry dia tu is.....  here:


  • Open Google Maps

  • Then copy this number 47.110579,9.227568  paste and search this coordinated

  • Now you at Quarten , 8877, Switzerland!



  • Klik anak panah hijau tu , nanti akan keluar something then klik Street View



  • Nanti akan dapat view macam ni


  • Alihkan / drag cursor ke sekeliling bahagian awan....




  • Until you find something like this.....











oh stop! 













make sure first, dont be like me , zoom in kat maps ni sampai jadi telampau besar then terjerit sesorang. Ter-copot jantungku!
Better you on normal view  size.












Searching...






















searching................................


















and.............................























Stop! 
what is that????????????????




zoom!




















Oish!! I trying to figure out what is that but got no clue. Azahar said maybe tu Penjara Langit. Maybe.


This is real. No photoshop , no editing, nothing. Try to figure it out by yourself!





Now, korang rasa itu image apa?





{AINNZ ABIGGAILL}






6 comments:

Ieda Iar said...

ishh..cam something je kan..

che sakinah said...

terasa macam baca mustika pula..

AINNZ ABIGGAILL said...

Ieda : first time tengok memang tekujat jugaklah..dahlah masa ainn tgk tu , siap zoom besar2..haa tepekik nampak benda tu ;p

AINNZ ABIGGAILL said...

che sakinah : mastika darling! my favorite mag masa kekecik dulu ;p

:-P said...

entah la.. tapi maybe bukan kot.. rasanya kalau nampak penjara langit, sure gerun semua org....
kuasa allah boleh buat macma2 terjadi

AINNZ ABIGGAILL said...

omg! hasannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!! hye2!


betul..belum tgk yg betul pun still tekujat sikit