Sep 21, 2011

CINTA BUKU TEBAL DAN JOURNAL

Kon'nichiwa! 

Selamat ber-alam semester baru untuk bebudak Uniten. Yeay! finally i reached my final year for Bachelor Business Administration in Human Resource. Got until May 2012 before i'm done my journey as a Degree Students :) Owh my , everything here is easier said than done. Tough! Friends , research , assignment , environment , culture  , people behavior....

Semester ni aku ambik 4 subject ; Business ethic , HR research , Compensation management and OSHA. Next semester also 4 subject ; Applied research , Japanese language , Strategic management and IR.... Nak tengok timetable for this sem?



Kau nampak tak kelas aku hari Isnin dengan Selasa je? Nampak? Haaa bagus...
Then hari What-The-Fish aku duk bersenang lenang gitueww~~~
Siap lukis gambar BUS sebab nak tunjukkan "Gua-tiap-tiap-minggu-nak-balik-johor-bai!"
Gambar Ian Somerhalder tu aku rasa macam dah 3 semester duduk elok-elok sebelah timetable aku :]



Ok tak! sebenarnya takde istilah bersenang lenang semester ni. Aku ade research. Dulu aku tengok bebudak rumah aku tak tido bagai siapkan research , cari journal ape semua. Now giliran aku pulak merasa. Yes! yes! yes!!! @_________@


Then aku ingat semester ni aku nak buat deal dengan Pakcik jual Nasi Padang kat foodcourt tulah. Aku nak pakcik tu buat satu memorandum yang bertajuk "KALAU KAU TAK DAPAT POINTER BEBAGUS , AKU TAKNAK JUAL NASI & IKAN PATIN SAMBAL AKU KAT KAU".


Bila adanya kejadah macam ni , aku mungkin akan berusaha 200juta peratus untuk belajar rerajin. Tak , bukan aku tak berusaha sekarang ni , lempang muka kau kang kalau kau cakap aku pemalas. Aku ni cuma rasa sekarang aku macam baru paras 99.99% usaha je..belum sampai juta-juta. Aaaaaacamne? Lagipun aku macam tak boleh hidup je kalau tak makan ikan patin sambal pakcik tu. First day masuk sem terus menjajar cari lauk tu. Siot betol!


Oklah bye.
Salam satu-Malaysia-kalah-dua-kosong-dengan-Jepun!


{AINNZ ABIGGAILL}

5 comments:

Cik Jannah said...

sila belajq rajin2 yer. hehe

AINNZ ABIGGAILL said...

insyaAllah.. i will! thanks! :)

Mya said...

bestlah kelas sikit. banyak waktu untuk rileks dan study =)

AINNZ ABIGGAILL said...

rileks tak rileks sgtlah sem nie..ade researchh..mesti kelam kabut @___@

che sakinah said...

aku dah amik jugak Business ethic tuu.. hehehe

Weh! gambar bus dkt jadual tu memang terbaik lah! hahahha