Aug 17, 2011

Hey Mr Syawal! I can't wait to see you soon meyhhh :)



I had so much fun with my girlfriend(S) harini ! Ok , hari ni hari kedua kitorang berbuka sama. Before ni buka kat Sri Puteri , makan besawww , harini memasing just beli makanan then makan sesama lepas ber-comolot dengan "Muadzam Shah Hollywood" ;)




Can you see our happy faces? :))


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



Seperti tahun - tahun lepas , aku mesti nak cerita tentang makanan baru yang aku jumpa masa bulan puasa di Muadzam Shah. Tahun ni makanan kat bazar kebanyakkan macam biasa je kott. Takde yang istimewa sangat. Lemang Periuk Kera takde lorhhh T____T. Puding tembikai pun baru aku nampak kemunculan dia kelmarin. Boringlah bazar tahun ni.... Makan pun hari-hari asyik lauk ayam-ayam-ayam..Piewww raya taknak sentuh ayam. Owh ni tiga menu yang quite baru untuk aku :


  1. Tadi! terjumpa satu kuih ni , bentuk dia sebijik macam karipap tapi kulit dia tu macam kaya ball punya style. Inti dia kaya pandan warna hijau. Makcik yang jual tu kata nama kuih tu "Kuih Manis" . Rasa boleh tahanlah , inti pun banyak.. Aku agak kenapa kuih tu bentuk karipapkan sebab makcik yang buat tu malas nak fikir bentuk apa yang sesuai untuk kuih dia. Kuih yang dia jual semua cute-cute. Bentuk lovelah , bentuk bintang , bentuk bulat. Creative! Owh gambar takde sebab kuih tu dah selesai masuk perut :))


  2. Siakap Sweet Sour Berbuah-buahan T___T. Mana dia belajar entah masak sweet sour letak epal , oren , mangga , timun ape bagai plus extra bawang besar.. Kalau just letak tomato with nenas and mangga tu boleh bla lagilah. Ni siap letak epal??? Dahlah epal rasa dfsfsdad! 2-3 minute makan steady lagilah, lepas agak lama , kuah dia dah mula rasa pelik. Tak cool. Firstime makan Sweet Sour ber-epal-tak-sedap.




  3. Kari ayam nenas. Haaaaaa orang masak kari letak bendi or terung ke kan. Kat 1 kedai ni dia letak nenas! Haaaaaaa kau gila kari letak nenas?? Memanglah maniskan kari kau ;[

Kau ada makan menu baru?
Chop! lagi satu aku nak cakap , apesal ek kita bila bulan puasa , masa buka nak makan memacam. Kekadang sampai tak terhabis makanan tu , padahal kalau hari-hari biasa , time kau sebok dari pagi sampai petang tak makan , ter skip lunch , takde plak lepas tu nak mengidam memacam or beli makanan untuk makan malam penuh satu meja kan? Haihhhh pelik je. Mungkin korang tak cenggini kut , aku sorang je yang beperangai macam tu T_________T

By the way , this entry will be my last post for this fasting month. Can't wait for hari raya.
Weeeeee food , food , food , come to mommaaaaaa :)


Take care people. Selamat hari raya in advance!!
Bubye!


{AINNZ ABIGGAILL}

4 comments:

Abby Salvatore said...

Selamat Hari raya in Advance to you too girl.
:)

Mya said...

weeee picture suma awesomeee lahhh! klasik! guna setting ape ye?

msrh's said...

i know kenapa makanan asyik tak habis ja. sebab rambang mata tengok makanan sedap bgre berbuka (kite pun macam tu tau :p)

hamzah ian said...

best kawan2 ramai