Jul 2, 2011

CARA MENARIK PERHATIAN KANAK - KANAK UNTUK MAKAN BUAH - BUAHAN.

Tittle tak nak kalah. Macam doktor pal-sa-pah pun ada aku tengok.... Macam gaya - gaya ibu beranak 7 pun ye juga T____T




Ok , hari ni aku nak kongsi something tentang MAKAN. Yes yes , makan dan makanan memang sebati dengan aku. Hahaha. Maybe entry ni jugak boleh dijadikan sebagai bahan rujukan masa hadapan untuk orang - orang yang belum ber-anak. Ohokk ohokk ohokk!

Macam mana nak menarik minat kanak - kanak untuk makan buah - buahan?
Senang je. Salutkan je buah - buahan tu dengan coklat. Hiaskan bagi ceria , then Walaaaaaa!!! Actually , budak - budak mana yang tak suka choclate and benda yang comel - comel warna - warni kan?. Kira ni salah satu inisiatiflah nak bagi diorang biasa dengan rasa buah - buahan tu. Gunakan daya kreativiti ye emak - emak sekalian :]
Contohnya macam guna chocolate putih yang diletakkan sikit pewarna , pastu letak chips chocolate , or tabur color rice ke kan , perghhh memang boleh menambat hatilah wa cakap lu!.

Then lepas bebudak dah mula terbiasa dengan buah - buahan tu , pepandailah adjust. Jangan still bagi lagi / ajar diorang makan buah je mesti nak ade chocolate. Nanti rongak pula gigi budak tu.










Till then , bye! :]

{AINNZ ABIGGAILL}

2 comments:

nuyuEna said...

lololo..ai yg kanak kanak ni terus rase terliuq tgk gambaq...

AINNZ ABIGGAILL said...

Hahahahaha!! dan dan mengaku kanak- kanak!