Jul 31, 2011

Aleesha Farhana meninggal dunia

Hye!
Korang ada dengar cerita pasal Aleesha Farhana?

Aku kesian gila kat dia. I dont know why... Maybe sebab dia meninggal dalam kemurungan , then hajat dia tak tercapai... Pity him.. Allah lebih sayangkan dia . Tuhan tak nak dia tersasar lebih jauh ataupun susah lebih lagi mungkin...

Memang betul , kalau nak di ikutkan sesetengah orang , buat apa nak kesiankan dia ni. Merubah ciptaan Tuhan. Orang Islam tak boleh merubah apa yang telah diberi. Masa aku cakap "kesiannya dia" , adik aku sendiri persoalkan balik "kenapa nak kesian kat dia pulak?".


Entah...


Bagi aku ....


First , like i mention , kesiankan dia meninggal dengan hajat tak tercapai macam tu. Then dengan environment orang sekeliling yang tengah banyak mencemuh dia , kiri kanan mana pergi semua orang mengata.. Tekanan.

Kenapa orang nak tukar gender?
Selalu yang aku dengar orang ramai cakap maybe sebab seseorang tu terikut perangai adik beradik , contoh macam dia sorang anak tunggal lelaki / perempuan dalam family , so secara tak langsung perwatakan dia akan berubah. Kedua maybe sebab kawan... Then ada juga sebab sifat semula jadi dia cenderung ke arah jantina berlawanan.

Kalau difikirkan secara rasional , sifat semulajadi manusia normal pun kekadang tak boleh nak tukar & bawa perangai tu sampai ke tua , so maybe sama juga macam golongan ni. Memang dari kecik cenderung ke arah "kelembutan" , so bawa sampai ke besar , then terus dilema , keliru and end up with nothing....

Aku bukan sokong orang - orang macam Arwah..tapi kadang- kadang kita kena fikir sejenak kenapa diorang jadi macam tue, apa , bagaimana , siapa , bila... Kita kena dengar , faham dan tolong mereka..Lagipun kita semua kena fikir apa sebab yang kukuh sampai seseorang individu tu boleh keliru identiti atau beria sangat nak tukar jantina dia. Setiap perkara ada cerita disebaliknya...




Rugikan , kita tak dapat tolong dia keluar dari kekeliruan dia dan dia pergi dalam kekeliruan , kesedihan , tekanan , harga diri diperkatakan...




Walau apa pun , aku still respect kat dia. Dia "bawa" imej perempuan yang bertudung. Selalunyakan bila lelaki tukar jantina , serious , kau boleh tengok ciri-ciri Megan Fox dalam individu tu.. but different with him.







Al- Fatihah to Mohd Ashraf Bin Abd Aziz.
Semoga diampunkan segala dosa-dosanya. Amin..



{AINNZ ABIGGAILL}

4 comments:

Abby Salvatore said...

Amin and Al-fatihah untuk arwah...

u r so demm right...


byk baca pasal arwah previously dan hampir semua yg menulis mengenai arwah marah2 dan menyalahkan arwah 100%.

I was like,wut the...?instead of guiding arwah why these people cuma tahu mencemuh?

then I knock my head n say Hello?orang kita?gheeee...

AINNZ ABIGGAILL said...

Tuelah..orang2 macam ni patutnya kita kena "tolong"...

kesian sgt kat dia ni..haihh

Abby Salvatore said...

Salam Ramadhan and Selamat berpuasa girl...:)

IeyZa AzmIEy said...

sayer kesian gak kat dia, kesian sebab dia tak sempat bertaubat dah meninggal..isk isk isk.
kuasa Allah~ ajal maut semua ditangganNya