Mar 17, 2011

很痛苦的,如果离开了那些我们所爱的背后


My previous entry cerita tentang kehilangan. Kehilangan Arwah Zurina yang meninggal petang 15/04. Semalam pagi , 16/04 , pukul 7 pagi, sebenarnya ada sorang rakan UNITEN meninggal dunia , accident kat Segamat. Kak Miza..... She's cool , sweet , tak lekang dari senyuman , sopan santun , lemah lembut , kulit putih , berkaca mata... i really adore her smile. Kira macam semalam dalam sehari aku dapat dua berita tentang kehilangan....
Petang , bebudak rumah aku pergi melawat jenazah Kak Miza yang dibawa ke UNITEN untuk disembahyangkan before hantar ke Kelantan , kampung halaman arwah. Aku tak ikut. Aku tengok diorang pergi dari tingkap je. Aku nampak van jenazah menghala ke Balai Islam. Aku tersentap. Jangan tanya aku , kenapa aku tak pergi melawat. I dont think i'm strong enough to handle things like this. My bad.



I hate when someone yang aku kenal start to leave me... I feel so worst , sebab mulai saat itu , i will keep thinking about them again and again , day by days... And maybe takes time. Take times also for me to back to a "normal" condition. Walaupun tak rapat sangat but as long as aku kenal orang tu , aku rasa macam tak boleh nak terima yang diorang dah meninggal. Memang betul ajal maut tak mengkira waktu dan sesiapa pun , sebab setakat ni orang yang "pergi" dulu is orang yang tak disangka - sangkakan. Owh that make the situation become more worse u know! Its hard to be me actually. Someone who have EXTRA-SUPER-DUPER-SENSITIVE feelings. I hate to be me in this parts. I really mean it people...... I wanna be someone who stronger and tak terlalu emo tentang benda - benda hukum alam ni.



Tetiba sekarang aku teringat Arwah Faizal. Gila rindu aku kat dia. Tadi aku tengok Hantu Kak Limah , kat scene last tu ada yang bomoh tu cakap "Bila kita ingat dia dan dia ingat kita , dia akan datang jumpa kita". Betul ke?
Dua tiga menjak ni memang aku selalu teringat dia dan selalu "terasa" kan something. Betul ke dia datang bila aku ingat dia?



{AINNZ ABIGGAILL}

2 comments:

Farah said...

ainn, are you using google translate for the title? hehehehe

AINNZ ABIGGAILL said...

hahahahhahaha! lawak pagi