Jul 11, 2010

SENARAI SYUKUR BERSYUKUR



SENARAI KESYUKURAN AINNZ ABIGGAILL


1. Saya bersyukur dilahirkan dalam keluarga yang beragama ISLAM.

2. Saya bersyukur ahli keluarga saya ada 5 orang bukan 15 atau 20 orang.

3. Saya bersyukur sebab ayah saya tinggi dan ibu saya rendah sedikit , so parents saya nampak sangat comel bila ambil gambar bersama.

4. Saya bersyukur adik - beradik saya semua perempuan dan kami tak pernah berebut GEL RAMBUT / TALI LEHER.

5. Saya bersyukur nenek dan datuk saya berasal dari Melaka. Bandaraya bersejarah.

6. Saya bersyukur berkesempatan kenal dengan Faizal Bin Jasmin.

7. Saya bersyukur saya pandai masak.

8. Saya bersyukur ibu saya pandai menjahit dan saya ada banyak baju kurung.

9. Saya bersyukur ayah saya seorang yang rajin bekerja , penyabar , pemurah dan bukan seorang yang panas baran , perokok , pemarah dan kaki pukul.

10. Saya bersyukur saya seorang perempuan dan saya boleh pakai shawl lilit - lilit.

11. Saya bersyukur akhirnya saya berjaya belajar di UNIVERSITI.

12. Saya bersyukur impian saya untuk melihat Orang Asli dari dekat termakbul.

13. Saya bersyukur saya lahir di bulan september bukan disember , lambat sangat nak tunggu cukup umur.

14. Saya bersyukur kawan - kawan saya baik hati dan memahami.

15. Saya bersyukur ada kawan dari dunia maya yang baik =]

16. Saya bersyukur saya suka POP PUNK ROCK bukan DANGDUT atau DON-DANG-SAYANG.

17. Saya bersyukur pandai membaca dan menulis.

18. Saya bersyukur kebanyakkan kawan saya ada lesen memandu dan mereka boleh bawa saya berjalan - jalan :)

19. Saya bersyukur kawan - kawan saya pandai & meraka boleh mengajar / menjawab apa yang saya tanya.

20. Saya bersyukur kerana kura - kura saya rupa - rupanya LAKI BINI.

21. Saya bersyukur ibu pandai masak Kuew Tiaw tersedap didunia!

22. Saya bersyukur pernah bekerja di PETROL PUMP walaupun sangat memenatkan badan dan sangat menguji kesabaran tapi berkat kerja disana, saya kenal ramai orang dan jadi yakin diri untuk bercakap dengan orang yang tak dikenali.

23. Saya bersyukur pernah bekerja di HR department & saya dapat menyelami "perasaan" sebenar pekerja bawahan. Pekerja bawahan selalu ditindas , terutamanya pekerja asing. Kesian yang amat deyh!

24. Saya bersyukur masa SPM maths saya A1 padahal masa PMR maths saya D =[

25. Saya bersyukur sebab ada blog , tempat saya mencurah perasaan , mencarut , berjiwang , membebel , berangan dan banyak lagi.

26. Saya bersyukur saya bukan gadis yang fanatik pada warna PINK.

27. Saya bersyukur saya minat bola sepak bukan bola jaring ;]

28. Saya bersyukur saya ada pipi dan hidung yang bulat.

29. Saya bersyukur saya merupakan cucu perempuan sulong dalam family belah ibu.

30. Saya bersyukur walaupun saya tiada abang kandung , saya masih ada abang sedara.

31. Saya bersyukur ada tempat untuk berkongsi cerita dan masalah.

32. Saya bersyukur saya bukan seorang yang ke-haus-an kasih sayang dari orang - orang sekeliling.

34. Saya bersyukur ibu dan ayah tak pernah halang saya untuk berkawan dengan sesapa.

35. Saya bersyukur lahir di JOHOR.

36. Saya bersyukur saya tak sakai , saya bukan budak agas , walaupun saya sedikit sebanyak seperti orang NERD.

37. Saya bersyukur pernah wakil Johor dan Malaysia dalam Pesta Tunas Puteri suatu ketika dulu dan diberi kesempatan bersalaman dengan Permaisuri Siti Aisyah. Sumpah!! Beliau sangat cantik.

38. Saya bersyukur ayah beli kereta baru dan membolehkan kami adik beradik buat kuak lentang dalam kereta.

39. Saya bersyukur ibu saya tak kedekut.

40. Saya bersyukur Pasir Gudang sudah di iktiraf menjadi BANDAR dan bukan lagi dilabelkan sebagai PINGGIR BANDAR.

41. Saya bersyukur saya pendiam dan bukan seorang yang suka bercakap tanpa henti.

42. Saya bersyukur saya suka mencuba setiap perkara yang saya SUKA.

43. Saya bersyukur makcik saya kreatif.

44. Saya bersyukur sebab bila bangun dari tidur , muka saya takdalah hodoh pun. Orang kata kalau nak tengok seseorang tue cantik atau tak depends pada muka bangun tidur dia =]

45. Saya bersyukur saya peminat TWILIGHT bukan peminat MR BEAN atau SPONGEBOB.

46. Saya bersyukur adik - adik saya cerah macam cina dan takda orang cakap saya gelap cam India.

47. Saya bersyukur ayah melarang saya makan chocolate . Peringatan elak obesiti =]

48. Saya bersyukur saya pemilik darah jenis O dan saya seorang penderma darah.

49. Saya bersyukur adik saya pernah mencederakan kaki saya sehingga terpaksa menerima 12 jahitan dan ia kekal berparut. Owh patutkah saya bersyukur sebab saya juga pernah TER tendang doktor yang jahit kaki saya tue???

50. Saya bersyukur mempunyai sense of humor yang baik.

51. Saya bersyukur menjadi peminat style tudung , so ibu dan adik kecik akan sentiasa update tentang perihal tudung.

52. Saya bersyukur nama "NOORAINN" punya sejarah =]

53. Saya bersyukur saya bukan penghidap penyakit kronik.

54. Saya bersyukur saya tak buta , tak pekak , tak bisu , tak kudung.

55. Saya bersyukur Malaysia negara yang aman dan membangun , bukan negara yang miskin dan penuh sengsara.

56. Saya bersyukur kadang - kadang saya semacam pandai sangat dalam ber-ayat - ayat sastera seolah - olah saya seorang yang super JIWANG dan banyak ILHAM. Dan kadang-kadang saya sangat pandai melukis padahal tangan tak berseni. TERIMA KASIH "KADANG-KADANG".

57. Saya bersyukur kat rumah ada line Stremyx.

58. Saya bersyukur kat Pasir Gudang saya boleh menonton siaran TV SINGAPURA & INDONESIA free , dan saya oleh mendengar radio ber-frekuensi SINGAPURA , INDONESIA & THAILAND secara free!!

59. Saya bersyukur akhirnya saya sudah pandai naik bus tambang sendiri / berseorangan.

60. Saya bersyukur saya masih diberi peluang sekali lagi dalam mem-perbetulkan keadaan diri . Terima kasih Allah.

61. Saya bersyukur Neds KALAH!!!



Walaupun sebenarnya banyak-banyak-banyak yang perlu saya ber-syukur dalam hidup ini , tapi mungkin ini antara yang termampu / terlintas kat kepala.







4 comments:

_aReyOu_ said...

Ainn!! bab bsyukur 58 saya sungguh jeyesh tau! haha. saya pon nk siaran TV indon.. waktu puasa ni ada drama ketika cinta bertasbih.. pergh! i loike ittt..

AINNZ ABIGGAILL said...

cinta bertasbih tak best sangat tapi kalau bulan pose cerita yang paling tak boleh miss is PARA PENCARI TUHAN. superb!!

_aReyOu_ said...

cinta bertasbih or tasbih cinta ain?
ayu ari tu tgk KCB tue.. hahaha...

ni para pencari tuhan mcm mana cerita nya?

AINNZ ABIGGAILL said...

ketika cinta bertasbih :)


para pencari tuhan nie pasal 3 sekawan nk belajar agama.kelakarlah diorang punya life..cerita tue tak telampau "berat" dan susah nk paham