Oct 31, 2011

Melaka : PART 1

22 october 2011 is a big day for angah. Convocation. So kitorang satu family semua pergi Shah Alam. 
Bertolak pukul 3 petang , sampai KL area 10 malam. Dalam kereta memang tak tido langsunglah sebab sepanjang jalan dari Melaka ke KL hujan. So masing - masing macam kena  layan ayah borak , biar dia tak ngantuk. Sepanjang jalan penuh dengan accident oi.





Sampai je KL , Uncle Is plan nak celebrate birthday Aunty Syam , so kitorang terus ke rumah Cik Yam and Busu Maya  for the surprise party yang tak berapa nak surprise lah . Macam kantoi je surprise-nya @__@



Malam tu kitorang tidur umah Aunty Syam. Letak bontot je kejap, memang mata , kepala , hati semua dah focus kat tilam & bantal. Serious penat sebab pagi before bertolak ke KL , aku dah busy dengan bebudak tadika ambil exam. Layan kerenah diorang lagi , balik kena kemas umah dulu lagi , ape semua , gedebak , gedebuk memang capek deyhhh~
Esoknya area pukul 5 pagi ayah dah kejut bangun, suruh siap - siap... Perghh air liur basi tak sempat nak meleleh lagi , dah kena kejut bangun. Sadis. Masa tu kepala dah start biol-biol sikit but demi "hari bahagia" angah , tetap digagahi jugak. Bluwek!


Pesta convo bukanlah sesuatu yang membahagiakan bagi seorang penghidap Photophobia. Serious. Dengan panasnya , dengan ramai orang , dengan bau-bauan badan-badan manusia , dengan bisingnya , perangai pelik orang , tempat terhad... Uuuuuu stress. Terus kena migraine!




On the way balik ke selatan , kitorang macam dah terlepas simpang yang sepatutnya Uncle Is suruh lalu , kira macam jalan short-cut lah gitu. Kitorang ter-terus ke arah Serdang. So dalam perjalanan yang agak memakan masa tu , terlintaslah idea nak pergi Melaka. Padahal masa tu Intan demam teruk , aku migraine. Bincang punya bincang ,dengan nafsu serakah gila berjalan punya pasal , redah je semua. Dengan memasing berbekalkan baju 2-3 helai , yooooo , Melaka, here i come!!! :]


{AINNZ ABIGGAILL}

2 comments:

AyiLarimA said...

Wahh, pergi konvo kakak ye?
Mira pn join konvo jugak.. dkt uITM perlis..

*Nice blog, Mira bru2 je singgah sini.. Teruskan usaha dlm b'blg ye.

AINNZ ABIGGAILL said...

Konvo adik.
Thanks! :)